Clubul de fotbal Academica Clinceni, care se confruntă de câteva luni cu mari probleme financiare, a înregistrat o cerere de intrare în procedura de insolvenţă la Secţia Civilă a Tribunalului Ilfov, conform portalului instanţelor de judecată din România.

Cererea depusă de Asociaţia ACSFC Academia Clinceni Ilfov a fost înregistrată în 26 octombrie, Tribunalul Ilfov urmând să stabilească în perioada următoare data primei şedinţe în cadrul acestui dosar (numărul 2761/93/2021) şi ulterior să hotărască deschiderea procedurii de insolvenţă.

ACSFC Academia Clinceni, asociaţia care administrează clubul Academica Clinceni din Liga I, a fost susţinută în ultimii ani de Primărie, dar de la începutul noului sezon se confruntă cu mari probleme financiare. Gruparea are în prezent restanţe de peste patru luni la plata salariilor către jucători, antrenori şi ceilalţi angajaţi.

Academica Clinceni, care s-a calificat în sezonul trecut în play-off-ul Ligii I, se află în prezent pe ultimul loc al clasamentului, cu doar trei puncte după 13 etape disputate.

Academica este al doilea club din Liga I care va intra în insolvenţă, după FC Dinamo Bucureşti. În ultimii ani au mai trecut prin proceduri de insolvenţă cluburi precum Dinamo (prima oară), CFR Cluj, Rapid, Gaz Metan Mediaş, Oţelul Galaţi, Universitatea Cluj, Petrolul Ploieşti etc.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentC(i)olacul de salvare. Capcana mortală pentru liderul PSD. Între „trecerea în rezervă” și mărul de AUR otrăvit. Cum va juca?
Articolul următorBilanț coronavirus 28 octombrie. Noi cifre alarmante: câte DECESE s-au anunțat în ultimele 24 de ore