Consiliul Județean Ilfov vine în sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean, prin achiziționarea unui aparat drug-test omologat și prin punerea la dispoziție a dronei din dotare.

În ședința din 30 septembrie 2021, Consiliul Județean Ilfov a aprobat un proiect de hotărâre privind încheierea unui protocol de cooperare între Consiliul Județean Ilfov și Inspectoratul de Poliție Județean Ilfov, pentru prevenirea și combaterea consumului de substanțe stupefiante la volan. Proiectul presupune achiziționarea unui aparat DRAGER Drug-Test 5000 omologat, necesar Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov, în acțiunile privind creșterea siguranței cetățenilor care circulă pe drumurile publice din județ.

Solicitarea din partea Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov vine ca urmare a creșterii consumului de substanțe stupefiante la volan, la nivel național.

IPJ Ilfov are deja în dotare un număr de două aparate de tip ,,DRAGER Drug-Test 5000”, date spre exploatare Serviciului Rutier din luna iulie 2019.

Aparatul DRAGER DrugTest 5000 detectează prezența în organism a opt substanțe psihoactive principale – cocaine, opiu, benzodiazepan, cannabis, amfetamină, metaamfetamină, metadonă și ketamine.

Totodată, în cadrul aceleași ședințe, a fost aprobat proiectul privind încheierea unui protocol de cooperare între Consiliul Județean Ilfov și Inspectoratul de Poliție Județean Ilfov în vederea realizării proiectului ,,Tehnică modernă pentru siguranța ta”.

Acest protocol presupune utilizarea dronei aflate în dotarea Consiliului Județean Ilfov, la solicitarea IPJ Ilfov, în activități specifice pe linia persoanelor dispărute, prevenirea, descoperirea și constatarea infracțiunilor de braconaj, a celor care aduc prejudicii fondului forestier și piscicol, șamd.

Conform protocolului de cooperare, Consiliul Județean Ilfov va pune la dispoziție drona și va asigura instruirea personalului desemnat în utilizarea echipamentului, prin cursuri specializate, certificate în acest sens.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentBilanț coronavirus 4 octombrie: 8.292 de cazuri, 133 decese
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL: „Echipa câștigătoare” vrea să dea mita de AUR înainte de moțiune – AUDIO