Școala Gimnazială Nr.3 Bălăceanca, cu sediul în localitatea Bălăceanca, comuna Cernica, județul Ilfov, implementează începând cu data de 20.09.2022, Proiectul SG-PNRAS din cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, finanțate prin Componenta C15- Educație a Planului Național de Redresare și Reziliență în România.

Proiectul este finanțat prin Inspectoratul Școlar Județean Ilfov de către Ministerul Educației, în calitate de coordonator de reforme și investiții, în cadrul Componentei 15- Educație a Planului Național de Redresare și Reziliență al României ( PNRR), R3. Reforma sistemului de învățământ obligatoriu pentru prevenirea și reducerea părăsirii timpurii a școlii- 14. Sprijinirea unităților de învățământ cu risc ridicat de abandon școlar.

Perioada de implementare a proiectului este de 36 de luni, care va include 3 ani școlari, respectiv 20.09.2022- 19.09.2025

Bugetul proiectului este de 692.432,00 lei

Proiectul are ca scop  prevenirea abandonului școlar și reducerea părăsirii timpurii a școlii în Școala Gimnazială Nr.3 Bălăceanca și, implicit, creșterea ratei de tranziție de la învățământ secundar inferior- gimnazial la învățământ secundar superior- liceu sau învățământ profesional și tehnic.

Obiectivele proiectului sunt:

  1. Scăderea abandonului școlar în ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 3 BĂLĂCEANCA într-o perioadă de 3 ani.
  2. Îmbunătățirea rezultatelor obținute de elevii ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 3 BĂLĂCEANCA în cadrul evaluărilor naționale și creșterea procentului de elevi care finalizează învățământul gimnazial.
  3. Creșterea participării absolvenților învățământului gimnazial din ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 3 BĂLĂCEANCA la Evaluarea Națională și a ratei de tranziție de la învățământului secundar inferior la învățământul secundar superior.

Manager proiect

Țeposu Paula

 

Conținutul acestui material nu prezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

„PNRR. Finanțat de Uniunea Europeană – UrmătoareaGenerațieUE”

https://mfe.gov.ro/pnrr/   https://www.facebook.com/PNRROficial

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentPopești Leordeni: Opt tone de tutun prelucrate ilegal
Articolul următorÎncepând cu această lună se măresc alocațiile pentru copii