Primăria orașului Pantelimon și Federația Română de Canotaj (FCR) au inaugurat, sâmbătă, 22 iulie, în contextul sărbătoririi Zilelor orașului Pantelimon, secția de canotaj a Clubului Sportiv Orășenesc ”Viitorul Pantelimon” și centrul de pregătire pentru tinerii care fac deja performanță în cadrul FCR.

La eveniment a participat și lotul național de canotaj al României, care a încurajat tinerii să practice sportul, iar președinta FRC, Elisabeta Lipă a reamintit că pe Lacul Pantelimon a concurat la Campionatele Balcanice de Canotaj.

Demersurile pentru înfiinţarea accestei secţii au început în urmă cu 5 ani.

Toți cei ce și-au dorit, au putut testa sporturi nautice precum stand up paddle, zorb, schifâ, iar sportivii F.R.C. au făcut o demonstrație de canotaj pe lac.
 
Urmare a colaborării între Primăria orașului Pantelimon și Federația Română de Canotaj vor începe procedurile pentru amenajarea, pe Lacul Pantelimon, a
unei piste de canotaj la nivel olimpic (care ar putea fi inaugurată anul viitor), ceea ce ar permite României organizarea unor competiții naționale și internaționale. 

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentAtenționare InfoTrafic! Circulați prudent în perioada caniculei!
Articolul următorIlfov: 68 de contravenții și două dosare penale în două ore