Un comisar și un agent șef de poliție în cadrul Direcției Generale a Poliției Municipiului București au fost trimiși în judecată pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată pe o perioadă de 20 de zile, în urma unei investigații a procurorilor din cadrul Direcției Naționale Anticorupție.

Urmărirea penală a celor doi a început în data de 27 aprilie, după ce au fost surprinşi cu bani marcaţi, luaţi ca mită, în urma unui flagrant organizat de DGA, pe Calea Dorobanți.

Cei doi oameni ai legii sunt acuzați de luare de mită în formă continuată. Rechizitoriul DNA se concentrează pe perioada 7 martie 2023 – 27 aprilie 2023, perioadă în care cei doi ar fi primit, în total, peste 24.000 lei și 800 de euro de la mai mulți conducători auto care ar fi încălcat regulile de circulație pe drumurile publice, în schimbul neîndeplinirii îndatoririlor lor de serviciu, precum constatarea și sancționarea cu amendă. 

„Ca mod de operare, de cele mai multe ori banii ascunși între documentele solicitate de către agentul șef de poliție Olteanu Valentin (asigurare sau certificat de înmatriculare) ajungeau la comisarul Pantea Andrei. Ulterior, acesta ar fi scos banii, i-ar fi introdus în portofel sau buzunar, iar la sfârșitul programului acele sume de bani ar fi fost împărțite între cei doi”, conform comunicatului DNA emis în data de 28 aprilie. 

În momentul acesta cei doi polițiști se află în arest la domiciliu.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentFake news în numele IGSU. Instituția solicită să nu se dea curs acestor informații
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET