Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră, se circulă în condiții de ceață, care reduce vizibilitatea sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere din județele Harghita, Tulcea, Brăila, Ialomița, Buzău, Prahova, Călărași, Giurgiu, Ilfov, Teleorman.

De asemenea, este semnalată ceață și pe autostrada A2 București-Constanța ( vizibilitatea este afectată, pe porțiuni, sub 200 de metri pe tronsonul km.144-160), iar pe segmentul km. 35-144, vizibilitatea este redusă, pe alocuri, sub 100 de metri.

Ceață este semnalată și pe întreg tronsonul kilometric al autostrăzii A3 București-Ploiești, vizibilitatea fiind redusă sub 150 de metri, dar și pe autostrada A1 București-Pitești, însă vizibilitatea este una bună.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să reducă viteza, să mărească distanța de siguranță între vehicule, să se asigure corespunzător înaintea schimbării benzii de rulare, semnalizând această intenție.

Pe timp de ceaţă, în ceea ce priveşte autostrăzile trebuie respectate şi alte reguli specifice:  nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă!

În cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari!

Articolul precedentCrima de la Arad. Mărturia șocantă a tatălui vitreg
Articolul următorTrafic restricționat pe Autostrada A1 București-Pitești, în Ciorogârla