În data de 9 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.537 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19.

În București sunt avizate de DSP 335 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 135 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale. 
Situația paturilor suplimentare o aveți în tabelul pe care vi-l trimitem alăturat.

1.593 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

La  nivel national cât și la nivelul Municipiul București nu mai sunt libere paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2. 

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.

Articolul precedentBilanț coronavirus – 9 octombrie. Record de pacienți internați la ATI-COVID
Articolul următorCele mai multe cazuri noi de COVID-19, înregistrate în București, județele Prahova, Timiș și Ilfov