Carrefour România și Mega Image au anunțat retragerea de la vânzare și rechemarea în magazine a unor loturi de chipsuri, care pot fi periculoase pentru sănătatea clienților.

Este vorba de Tortilla Chips și Tortilla Chips Chilli, furnizorul fiind Snack Food Poco Loco NV.

La aceste chipsuri s-au detectat urme de alcaloizi tropani în făina de porumb.

Potrivit wikipedia, alcaloizii tropanici reprezintă o clasă de alcaloizi (substanțe organice cu azot, de origine vegetală) care se regăsesc în compoziția unor substanțe toxice.

Toate produsele retrase urmează a fi distruse.

”Considerand ca sanatatea consumatorilor este cea mai importanta, Mega Image/Carrefour solicita clientilor sa NU consume produsele cu loturile sus mentionate si roaga cu amabilitate sa le distruga sau sa le returneze la punctul de vanzare din care s‐a achizitionat produsul. Consumatorii sunt rugati sa returneze produsul cu datele mentionate mai sus pana la data de 11.08.2022” este mesajul transmis prin intermediul ANSVSA.

Lista magazinelor Mega Image și Carrefour care au comercializat loturile de chipsuri considerate periculoase poate fi consultată aici:
Rechemare_DLL_BIO_CHIPS_TORTILLA_Mega_Image_v2_21.07.2022 Rechemare_TORTILLA_CHIPS_Bio_Carrefour_20.07.2022

Articolul precedentDezvăluiri explozive din ancheta DNA la ROMPREST, la Culisele statului paralel – Date bombă despre contracte dubioase
Articolul următorControale ANSVSA la farmaciile și punctele farmaceutice veterinare