Consiliul Județean Ilfov, prin Biroul Protecția Animalelor, și Primăria Capitalei, prin Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) și Poliția Locală încep o campanie de informare cu privire la beneficiile microcipării și sterilizării animalelor și la responsabilitățile legale ale deținătorilor acestora. Programul se derulează în perioada 1 – 30 septembrie, timp de 3 zile pe săptămână, în intervalul orar 17.00 – 21.00.

Campania va începe cu localitatea Dobroești din județul Ilfov și cartierul Pantelimon din București. Echipe mixte, formate din 3 membri, reprezentanți ai Biroului penru Protecția Animalelor din IPJ Ilfov, polițiști ai Serviciului pentru Protecția Animaloro din Poliția Capitalei și voluntari vor merge din poartă în poartă, în zonele stabilite, pentru a sta de vorbă cu proprietarii de animale și a le oferi pliante informative.

Această campanie este necesară în contextual fenomenului în creștere al abandonului de animale. Câinii abandonați de oameni pe străzi nu au granite, migrează din Ilfov în București și invers și se înmulțesc necontrolat.

Potrivit legii, nesterilizarea câinilor de rasă comună se pedepsește cu amendă între 5.000 și 10.000 de lei, iar abandonul cu amendă de până la 3.000 de lei,

Scopul canmpaniei este de a preveni abandonul de animale și de a respecta legea.

La nivelul CJ Ilfov, campania este coordonată de Tudora Hilde, șef Birou Protecția Animaleoor.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedent1313 noi infectări cu SARS-COV-2! Situația în fiecare județ
Articolul următorIa pastila SRS – S.O.S Horezu!