Bugetul aferent Programului Regional Bucureşti-Ilfov 2021-2027 depăşeşte 1,4 miliarde de euro şi va contribui la dezvoltarea localităţilor ilfovene şi a principalelor domenii de activitate, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Ilfov Vincenţiu Voicu.

El a precizat pe Facebook că programul gestionat de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov, în calitate de autoritate de management, a fost aprobat de Comisia Europeană, iar la fondurile de 586 de milioane de euro se va adăuga o cofinanţare naţională, în total bugetul aferent cifrându-se la peste 1,4 miliarde de euro.

În opinia lui Vincenţiu Voicu, Programul Regional Bucureşti-Ilfov 2021-2027 reprezintă o oportunitate pentru regiune şi va susţine dezvoltarea economiei prin investiţii în domeniile cheie: infrastructură, cercetare, digitalizare, sănătate, patrimoniu cultural, educaţie şi mediu.

La nivelul judeţului Ilfov, programul propune alocări de aproximativ 60 de milioane de euro pentru reţeaua de drumuri judeţene, care constau în: modernizarea infrastructurii rutiere, amenajarea de trotuare şi piste pentru biciclete, soluţii inteligente pentru transportul public şi măsuri menite să crească siguranţa rutieră.

Potrivit vicepreşedintelui CJ Ilfov, Parcul Ştiinţific şi Tehnologic „Măgurele Science Park” va beneficia de o investiţie estimată la 64 de milioane de euro (40% prin Fondul European de Dezvoltare Regională şi 60% de la bugetul de stat).

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentAFIR a finanțat peste 2.400 de proiecte de utilitate publică în mediul rural
Articolul următorApa potabilă și canalizarea se scumpesc în 22 de localități din Ilfov cu până la 34%