Meteorologii au emis vineri avertizări Cod Galben de ploi, intensificări ale vântului, ninsori și viscol la munte până duminică.

Cod Galben de ploi însemnate cantitativ – 10 martie, ora 12:00 – 11 martie, ora 08:00

Potrivit ANM, în vestul Carpaților Meridionali vor fi ploi, mai ales sub formă de aversă, ce vor favoriza topirea stratului de zăpadă. Se vor acumula cantități de apă de 20…25 l/mp și izolat peste 30 l/mp, iar pe arii restrânse se vor semnala descărcări electrice. La altitudini de peste 1800 m, precipitațiile vor fi mixte.

Averse de ploaie și descărcări electrice vor fi vineri după-amiază și în prima parte a nopții de vineri spre sâmbătă local și în Oltenia.

Cod Galben de intensificări ale vântului, ninsori și viscol la munte – 11 martie, ora 08:00 – 12 martie, ora 15:00

În toate regiunile, vântul va avea local și temporar intensificări, cu viteze de 50…65 km/h și izolat peste 70 km/h. În Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei și zona deluroasă a Crișanei, mai ales seara și în noaptea de sâmbătă spre duminică (11/12 martie), vor fi precipitații mixte.

La munte vor fi rafale de 70…80 km/h, iar pe creste vor depăși 90….110 km/h, treptat vor predomina ninsorile și va fi viscol.

Articolul precedentAlexandra Pacuraru către Petre Daea: „Sunteți plin de gargară!”
Articolul următorTarifele RCA ar putea fi plafonate. Prețurile polițelor cresc