Directorul Centrulului de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile a anunțat că este foarte posibil ca noul coronavirus să se răspândească în mai multe zone ale țării.

Adriana Pistol a declarat că, în prezent, sunt peste 20 de probe în lucru prelevate de la acele persoane care sunt suspecte și care trebuie clarificate.

Mai mult, ea susține că cea mai grea misiune este depistarea persoanelor care vin la noi în țară din zonele afecatate de virus.

„Cel mai greu e sa depistezi persaonele care vin din zonele afectate , pentru ca valul de populatie care calatoreste este foarte mare, este un volum extrem de mare de chestionare, care trebuie triate, citite, verificate si, dupa aceea, fiecare persoana sa fie contactata”, a spus Adriana Pistol.

Întrebată dacă ar trebui să ne așteptăm și la alte cazuri de coronavirus, aceasta a replicat: „Este foarte posibil, de ce nu.”

Totodată, întrebată dacă riscă România să aibă epidemie de coronavirus, Pistol a declarat: „Depinde foarte mult de ce facem fiecare dintre noi, atat autoritati, cat si fiecare dintre noi.”

 

Articolul precedentSorina Pintea a fost reţinută! Fostul ministru al Sănătăţii va sta 24 de ore după gratii
Articolul următorSorina Pintea, ARESTATĂ preventiv. Acuzații grave pe numele fostului ministru al Sănătății