Au fost aprobate, în ultima ședință a Guvernului României, exproprierile tuturor imobilelor proprietate privată, precum şi aprobarea listei imobilelor proprietate publică a unităţilor administrativ teritoriale, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional ,, Amenajarea unui punct de întoarcere pe Dn2 la ieşirea din localitatea Afumaţi spre Urziceni”.

Este vorba de amenajarea unui sens giratoriu în localitatea Afumați din județul Ilfov, care va contribui la fluidizarea circulației și creșterea siguranței rutiere, întrucât, în prezent, sensurile de circulație ale DN2 sunt delimitate prin marcaj dublu continuu, nepermițând participanților la trafic efectuarea manevrei de întoarcere.
Amplasamentul acestei lucrări de infrastructură rutieră se află pe raza localității Afumaţi, expropriator fiind statul român, reprezentat de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii MTI, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere CNAIR.
Sumele individuale estimate aferente despăgubirilor sunt în cuantum de  190 mii lei, reprezentând un număr de 5 imobile.
Această lucrare se realizează la solicitarea și împreună cu Consiliul Județean Ilfov, și cu Primăria comunei Afumați.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentIlfov. TPBI: linia 444 – scurtată temporar, pentru lucrări edilitare în localitatea Piscu
Articolul următorUltimele negocieri pentru aderarea României la Schengen