Maniera de condus trebuie adaptată condițiilor de drum specifice sezonului rece, informează Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Având în vedere informarea de vreme rea (ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului, precipitații mixte, polei) emisă astăzi de către Administrația Națională de Meteorologie, valabilă pentru numeroase zone ale țării până astăzi, 8 decembrie 2020, la ora 10.00, pentru reducerea riscului de implicare în accidente rutiere, recomandăm conducătorilor auto care se deplasează în zonele vizate, să circule cu viteză redusă, adaptată condițiilor unui carosabil umed, alunecos sau acoperit cu zăpadă, să folosească sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, să păstreze o distanţă suficient de mare între autovehicule pentru a putea opri în siguranţă dacă situația o impune, să utilizeze cu precădere frâna de motor pentru reducerea vitezei, evitând bruscarea comenzilor autovehiculului.

Nu porniți la drum dacă nu aveți autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă!

Informații utile și oportune privind restricțiile de trafic cauzate de evenimentele rutiere sau de efectele manifestărilor meteorologice pot fi accesate pe site-ul Poliției Române – https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic.

 

Articolul precedentNinsori și temperaturi scăzute, în toată țara. În Capitală, strat consistent de zăpadă: informare meteo de precipitații mixte și polei
Articolul următorIlfov. Incidența cazurilor de Covid 19 – 7,32/1.000 de locuitori