Polițiștii au desfășurat, ieri, la nivel național, o acțiune pentru verificarea legalității transportului public de persoane și prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicate astfel de vehicule.

În cadrul acțiunii, polițiștii au verificat 4.241 de autovehicule și au constatat 5 infracțiuni la regimul circulației, dintre care 3 pentru consumul de băuturi alcoolice și 2 alte infracțiuni.
 
De asemenea, polițiștii au aplicat 1.195 de sancțiuni contravenționale, dintre care 20 la O.G. 37/2007, privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora, 113 pentru încălcările prevăzute de H.G. 69/2012, 145 pentru încălcarea Legii nr. 55/2020, 790 pentru încălcarea O.U.G. 195/2002 și 127 pentru alte acte normative.
 
Totodată, polițiștii au reținut 27 de permise de conducere și 49 de certificate de înmatriculare.
 
În plus, a fost dispusă imobilizarea autovehiculului în 9 cazuri și a fost suspendat dreptul de utilizare pentru 7 autovehicule.
 
Exemple:
 
Giurgiu 
 
La data de 27 mai 2021, ora 12:20, în municipiul Giurgiu, a fost depistată o persoană care transporta, cu un autovehicul, 4 persoane în regim de taxi, fără a deține autorizație, conform legii. 
 
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, conform prevederilor Legii nr. 38/2003, cu amendă de 1.000 de lei. 
 
Totodată, a fost aplicată măsura suspendării dreptului de utilizare a vehiculului, prin reținerea certificatului de înmatriculare și retragerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.
 
Dâmbovița
 
La data de 27 mai 2021, în județul Dâmbovița, a fost depistat un bărbat care efectua transport de persoane, cu un autovehicul înmatriculat în județul Dâmbovița, fără a deține licență de traseu. 
 
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, conform prevederilor H.G. nr. 69/2012, cu amendă de 9.000 de lei. 
 
Totodată, a fost aplicată măsura suspendării dreptului de utilizare a vehiculului, prin reținerea certificatului de înmatriculare și retragerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.
Articolul precedentPărinții pot participa la serbările de sfârșit de an școlar dacă sunt vaccinați
Articolul următorRaport de zi. Valeriu Gheorghiță – care sunt SOLUȚIILE pentru ieșirea din pandemie