Alţi doi angajaţi ai DSP, depistaţi cu noul coronavirus. Ambii sunt colegi de birou ai primei persoane infectate.

Primul angajat al DSP Bucureşti a fost depistat pozitiv joi, 23 iulie. Alte două persoane au fost depistate cu COVID-19 la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a Municipiului Bucureşti, în urma anchetei epidemiologice declanşate după apariţia primului caz în instituţie.

„În continuarea prezentării situaţiei epidemiologice din cadrul DSP Bucureşti, vă informăm că, în conformitate cu raportarea conducerii direcţiei, rezultatele testelor celor 5 contacţi direcţi ai cazului pozitiv ( colegi de birou) arată că, încă dpuă persoane au fost depistate cu noul coronavirus”, anunţă Ministerul Sănătăţii.  

Cele 2 persoane se află izolate la domiciliu încă de luni, sunt asimptomatice şi vor fi internate în cursul zilei de sâmbătă într-o unitate de specialitate. 

Operaţiuni de dezinfecţie la sediul DSP.

De asemenea, în cadrul clădirii din strada Avrig, unde se află sediul DSP Bucureşti, au fost făcute operaţiuni de dezinfecţie şi nebulizare. Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a anunţat joi că la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a fost înregistrat un caz de COVID-19, afirmând că a dorit să verifice situaţia testării angajaţilor.  

El a precizat că nu a existat o comunicare şi că va exista o decizie după controlul la DSP Bucureşti. Ministrul s-a aflat şi la căminul de bătrâni din Sectorul 1 unde există un focar de COVID-19, şi unde conducerea reclamă că Direcţia de Sănătate Publică a refuzat iniţial să testeze rezidenţii.  

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentAlţi doi angajaţi ai DSP, depistaţi cu noul coronavirus. Ambii sunt colegi de birou ai primei persoane infectate
Articolul următorVioleta Alexandru: Vor creste pensiile – Când se anunță oficial procentul majorării