Un proiect de modificare a Codului Penal va genera mari probleme celor care comit infracțiuni: mai este un pas pentru ca împăcarea, în cazul infracțiunilor de furt, să fie eliminată!

Proiectul de modificare a Legii 286/2009 privind Codul Penal prin eliminarea posibilității împăcării părților în cazul furtului calificat a fost adoptată, la jumătatea lunii noiembrie, de Camera Deputaților.
Oamenii legii au tot atras atenția, în ultimii ani, după 2014, când a fost modificat Codul Penal, că una dintre problemele cu care se confruntă este faptul că părțile se împacă, iar lunile de pândă, de anchete și audieri pentru depistarea și tragerea la răspundere a hoților, ajung să fie în van.

„Polițiștii din cadrul structurilor judiciare, după ce identificau autorii furturilor comise prin moduri de operare precum: furtul săvârșit într-un mijloc de transport în comun, în timpul nopții, de o persoană mascată, deghizată sau travestită, furtul prin efracție, escaladare sau prin folosirea fără drept a unei chei adevărate ori a unei chei mincinoase, furtul săvârșit prin scoaterea din funcțiune a sistemului de alarmă ori de supraveghere, furtul săvârșit prin violare de domiciliu sau sediu profesional sau de către o persoană având asupra sa o armă, nu reușeau să angreneze răspunderea penală pentru faptele comise de aceștia întrucât se împăcau cu persoanele vătămate prin achitarea prejudiciilor cauzate”, a arătat Cosmin Andreica, liderul Europol.

Un proiect similar ar trebui realizat și în ceea ce privește înșelăciunile, atrag atenția polițiștii, având în vedere că numărul acestor infracțiuni a crescut considerabil.

Articolul precedentLudovic Orban, noi detalii despre ziua VOTULUI din 6 decembrie: ”Cei care au covid pot vota cu urna mobilă!” ANUNȚ despre localitățile carantinate
Articolul următorBilanț coronavirus 23 noiembrie: 4.207 cazuri noi și 130 de decese