În perioada 16-17 iulie 2022, Agenţia Naţională Antidrog prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Ilfov, va desfăşura activităţi de prevenire a consumului de droguri în Parcul Dendrologic din localitatea Chitila, judeţul Ilfov, cu ocazia desfăşurării „Mangu Festival – Folk şi Muzică Bună”.

Tinerii pot accesa, cu ajutorul codului QR care va fi pus la dispoziţie de către specialiştii şi voluntarii antidrog, site-ul www.infodrog.ro, unde vor găsi informaţii despre efectele consumului de droguri.

Pe tot parcursul festivalului, specialiştii antidrog vor oferi informaţii cu privire la metodele de prim-ajutor în anumite situaţii de criză cauzate de consumul de droguri, efectele juridice şi activităţile tip suport şi bune practici, iar pentru persoanele aflate la risc le vor oferi, la nevoie, sprijin de specialitate.

Persoanele prezente la festival vor putea încerca ochelarii speciali care simulează percepţia distorsionată a realităţii ca urmare a consumului de droguri şi alcool.

Adolescenţii sau părinţii care doresc să vorbească cu un psiholog despre consumul de droguri – pot suna la 0752.79.16.47 (Proiect SAFE Space adresat minorilor consumatori de droguri şi părinţilor acestora).

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentLucrări la Voluntari: Liniile 416, 461 şi 473, modificate
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET: „Lasă-te în mâna Lui cu încredere și cere-I ajutorul, ca să primești putere în luptă”