Până acum, au fost executate toate cele 1969 de coloane de balast necesare consolidării terenului de fundare. Acestea au diametrul de 500 de mm și adâncimea de 9m.

Au fost forați, armați și turnați 75% dintre piloții necesari pasajului, adică 161 din totalul de 214 piloți.
Au fost realizate 66% dintre radierele și elevațiile necesare pasajului. Este vorba despre 8 radiere, din totalul de 12 și de 8 elevații dintre cele 12 necesare.
Au fost montate 60 dintre cele 165 de grinzi prefabricate din beton, adică 37%. Toate celelalte grinzi au fost produse și aduse în șantier.
Se lucrează, în continuare, la îmbunătățirea terenului de fundare cu lianți hidraulici și se fac umpluturi din material coeziv.
Continuă lucrările de relocare a rețelelor de telecomunicații, a rețelelor de transport petrol și a conductelor de apă.
Reamintim că amplasamentul acestei lucrări a fost predat constructorului la data de 11 ianuarie, anul acesta.
Este vorba despre realizarea unei supra-traversări pe DN21, cu o lungime de 2,7 km, iar pasajul propriu-zis se va întinde pe 305 m. Pasajul va traversa totodată și DN 3A Lehliu – Fetești, drum național paralel cu CF 800.
Pasajul de la Drajna va fi parte integrantă a viitorului drum TransRegio (TR ISTER) Brăila-Slobozia-Călărași-Chiciu, de aproximativ 142 km, din care 35 de kilometri sunt pe teritoriul județului Ialomița.
Valoarea investiției este de peste 98 milioane de lei, fără TVA, din fonduri externe nerambursabile, iar termenul de execuție este de 1 an și jumătate. 

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentIlfov. Primăria Pantelimon a început amenajarea primului traseu de biciclete
Articolul următorNașterea Sfântului Ioan Botezătorul – Ce să nu faci sub nicio formă astăzi dacă vrei să nu păcătuiești grav