Ieri a fost lansată încă o licitație pentru unul dintre cele 10 drumuri radiale conexe Autostrăzii de Centură București A0, din cadrul proiectului ”Orbital București”, care prevede realizarea unor drumuri noi cu scopul de a lega artere importante ale Municipiului București și Centura Capitalei cu Autostrada Bucureștiului A0, intersectând 30 localități din zona metropolitană.

Este vorba despre lansarea licitației pentru Drumul Radial 4-Nord Expres DR4, care presupune elaborarea Studiului de Fezabilitate, a Proiectului pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (PAC) și obținerea Autorizației de Construire.
Termenul limită de depunere a ofertelor este 14.11.2022.
DR4 – Nord Expres, al treilea drum radial lansat, are o lungime de 11,5 km realizează conexiunea între comuna Corbeanca – Autostrada A0 – DNCB – Bulevardul Poligrafiei (Municipiul București).
Mai mult, DR4 realizează conexiunea la Coridorul de Conectivitate 1 (TransCarpați), care asigură legătura între Marea Neagră și granița de vest a țării. Pe de altă parte, realizează și conexiunea cu Coridorul de Conectivitate 2 (Drumul Siretului), care asigură legătura pe axa nord-sud între Moldova și Muntenia, dar și între Ucraina/Moldova și Bulgaria, la nivel de tranzit continental.
Caracteristicile drumului radial DR4 vor fi:
-4 benzi de circulație (câte 2 benzi pe sens)
-2 zone de acostament
-4 zone de siguranță cu parapeți
– Zonă mediană de 8m lățime, pentru o dezvoltare ulterioară
– Piste de biciclete
-Trotuar pietonal
-Transport public
-Iluminat public
-Spații de servicii
Intersecțiile necesare realizării drumului radial DR4 sunt:
-Intersecție rutieră la conexiunea DR4 cu Bulevardul Poligrafiei (km 0+000)
-Intersecție rutieră la conexiunea DR4 cu Strada Coralilor (km 0+825)
-Pod peste lacul Grivița (km 1+150)
-Noduri rutiere la intersecția cu Șoseaua Gh.Ionescu Sisești (km2+650), DNCB (5+125) și Autostrada A0 (km 9+475)
-Trei descărcări: în Cartierul Pădurea Băneasa (km 4+300), precum și pentru drumuri ce se vor dezvolta ulterior (km 7+200, km 7+875)
-Pasaj peste calea CF 700 (km 7+200)
În luna iulie a fost lansată licitația pentru Drumul Radial 1 – Vest Expres, care va asigura conexiunea între Autostrada A0 – DNCB – Bulevardul Timișoara, iar în luna septembrie a fost lansată licitația pentru Drumul Radial 9 – Sud Expres, care va lega localitatea Vidra – Autostrada A0 – DNCB – Drumul Bercenarului/Gara Progresu.
Implementarea proiectului „Orbital București” este asigurată de Consiliul Județean Ilfov, prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană București ADIZMB, în baza unui protocol de colaborare încheiat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere CNAIR.
Costul estimat este de 103.2 mil.euro cu TVA, iar sursa de finanțare a proiectelor este prevăzută din fonduri externe nerambursabile.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentControl al comisarilor CPCMP în garniturile de tren de la Revizie Vagoane București Basarab și Revizie Vagoane București Grivița
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET