A fost emis ordinul de începere a lucrărilor pe DJ 401A, ceea ce înseamnă că, din 16 noiembrie 2021, se va lucra intensiv pe acest tronson de drum, atât cât vor permite condițiile meteorologice.

În primă fază, se vor efectua lucrări la canalizarea pluvială în localitatea Vidra, urmând ca în câteva zile să înceapă lucrările și pe raza localităților Crețești și Bragadiu, tot la canalizare pluvială.

DJ 401 A este drum județean esențial pentru Ilfov din punct de vedere al conectivității teritoriale, fiind o variantă la Centura de Sud a Bucureștiului. Acest drum județean străbate șase localități din județul Ilfov: comunele Vidra, Jilava, Domnești, Clinceni și orașele Măgurele și Bragadiru.

Acest proiect de infrastructură rutieră a întâmpinat o serie de probleme de-a lungul timpului. În urma rezilierii contractului de execuție lucrări în 2019, Consiliul Județean Ilfov a demarat procedura de revizuire a proiectului tehnic și l-a adus la standardele actuale, ținând cont de creșterea valorilor de trafic, de Planul de Mobilitate Urbană Durabilă și de necesitățile locuitorilor din zonă. S-a efectuat o expertiză tehnică a lucrărilor executate, iar în urma acesteia a fost încheiat contractul de prestări servicii pentru realizarea Reviziei Proiectului Tehnic.

Proiectul are o valoare de peste 135 de milioane de lei, fără TVA, iar lucrările vor dura doi ani de la ordinul de începere.

Vor fi 28 de kilometri de drum județean reabilitat și modernizat, peste 260.000 de metri pătrați de carosabil și piste de biciclete, peste 64.000 de metri pătrați de trotuare, 145 de străzi laterale reabilitate, în suprafață de peste 12.000 de metri pătrați, 2.807 accese proprietăți reabilitate, în suprafață de aproape 40.000 de metri pătrați, aproape 55 de kilometri de rețea de canalizare pluvială, 51 de kilometri de borduri 20×25, 91 de kilometri de borduri 10×15, 1.548 de stâlpi de iluminat public, amenajarea a peste 43.000 de metri pătrați de spații verzi și plantarea a aproape 5000 de copaci.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentCNSU achiziționează dispozitive speciale pentru prevenirea șocului anafilactic în cazul vaccinării copiilor
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL. România, cobai pentru noile tehnologii americane