Absolvenţii de liceu care au picat examenul de Bacalaureat sau cei care, din diferite motive, nu l-au susţinut până acum primesc, săptămâna aceasta, a doua şansă pentru a obţine diploma. Așadar, astăzi începe sesiunea a doua a Bacalaureatului 2020. Peste 47.000 de candidaţi s-au înscris în vederea susţinerii probelor din a doua sesiune. Aproape jumătate din aceştia provin din promoţiile anterioare.

Anul acesta, conform calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Bacul de toamnă începe cu probele scrise, abia ulterior se va face echivalarea şi recunoaşterea competenţelor de limba română, limbi străine şi utilizare a calculatorului.

Astăzi, va avea loc prima probă scrisă, cea la limba şi literatura română.
Accesul în săli al candidaţilor este permis până la ora 8.30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.
„Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete, însemnări, precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare, cum ar fi stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc. În același timp, candidaților le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.
Cei surprinși în aceste situații vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele sau obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.

Rezultate secretizate, şi la a doua sesiune

Mâine, este programată proba scrisă obligatorie a profilului, iar pe 26 august, proba la alegere a profilului şi specializării. Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14.00 – 20.00.
Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 51. Rețeta perfectă pentru câștigarea alegerilor
Articolul următorAccesul la cursuri, interzis în Belgia pentru copiii care au fost în vacanță în Bulgaria, România și Spania