Selecţionata de tineret a României s-a calificat la Campionatul European de fotbal Under-21 din 2025, învingând Elveția cu 3-1.

Selecţionata de tineret a României s-a calificat la Campionatul European de fotbal Under-21 din 2025, după ce a învins echipa similară a Elveţiei cu scorul de 3-1 (2-0), marţi seara, pe Giuleşti Arena din Capitală, în ultimul meci din Grupa E a preliminariilor.

„Învingem Elveția și vom bifa a 4-a prezență consecutivă la EURO U21! Bravo, băieți!”, este mesajul transmis pe pagina de Facebook a echipei naționale de fotbal a României.

În alt meci important al grupei, Finlanda a dispus cu 2-1 de Muntenegru. Albania a învins Armenia cu 1-0. România a câştigat grupa, cu 22 de puncte, urmată de Finlanda, 20 puncte, Elveţia, 18 puncte, Albania, 16 puncte, Muntenegru, 7 puncte, Armenia, 2 puncte.

Se califică direct la turneul final câştigătoarele celor 9 grupe şi cele mai bune 3 echipe clasate pe locul 2 (fără a se lua în calcul rezultatele împotriva echipelor de pe locul şase). Ultimele trei locuri de la turneu vor fi ocupate după un baraj, în dublă manşă, între celelalte 6 echipe de pe locurile secunde. Slovacia, ţara gazdă, este calificată direct la turneul final, care se va desfăşura între 12 şi 29 iunie 2025.

Sursa: Realitatea de Arges

Articolul precedentA FOST STABILITĂ ORDINEA PE BULETINUL DE VOT ÎN DIASPORA; USR, FORŢA DREPTEI ŞI UDMR – PE PRIMELE POZIŢII
Articolul următorFOTBAL: VICTORIE LA LIMITĂ PENTRU ROMÂNIA ÎN LIGA NAŢIUNILOR, 2-1 CU LITUANIA ÎN DEPLASARE