Meteorologii au emis cod galben de vreme rea, valabil pentru mai multe județe din țară.

ANM anunțat că de vineri, de la ora 21.00, și până sâmbătă, la ora 21, vor fi ploi moderate cantitativ și intensificări ale vântului.

În noaptea de vineri spre sâmbătă și pe parcursul zilei de sâmbătă, în sudul și sud-estul țării vor fi averse și pe arii restrânse descărcări electrice. Cantitățile de apă vor fi de 10…15 l/mp și izolat vor depăși 25 l/mp.

Vântul va avea intensificări în regiunile estice și pe alocuri în cele sud-vestice, cu viteze în general de 40…50 km/h.

De asemenea, potrivit meteorologilor, începând de sâmbătă, de la ora 06.00 și până la ora 21, va fi în vigoare un cod galben de vânt în Moldova, estul și nord-estul Munteniei, dar și în Dobrogea.

 

 

Prognoza METEO pentru următoarele 4 săptămâni

Spre finalul lunii octombrie și începutul lui noiembrie, sunt așteptate ploi, în special în zonele vestice și sudice.

Săptămâna 14 – 21 octombrie

Valorile termice vor fi apropiate de mediile obișnuite pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. În ceea ce privește precipitațiile, acestea vor fi în general deficitare, în special în sud-vestul țării, unde se așteaptă mai puține ploi decât în mod normal.

Săptămâna 21 – 28 octombrie

Temperaturile vor continua să fie apropiate de valorile normale pentru acest interval. Totuși, regimul pluviometric va fi ușor deficitar în vestul și sudul țării, în timp ce în celelalte regiuni cantitățile de precipitații vor fi mai aproape de valorile normale.

Săptămâna 28 octombrie – 4 noiembrie

În această perioadă, vremea va rămâne constantă, cu temperaturi medii corespunzătoare sezonului. Ploile vor fi, în general, în limite normale în cea mai mare parte a țării, oferind o perioadă stabilă din punct de vedere meteorologic.

Săptămâna 4 – 11 noiembrie

Pentru ultima săptămână de prognoză, meteorologii anunță o vreme tipică de toamnă. Temperaturile vor rămâne apropiate de mediile climatologice, iar precipitațiile vor fi distribuite uniform, fără abateri majore față de valorile normale pentru acest interval.

Sursa: Tabu.RO

Articolul precedentSENATORUL EUGEN PÎRVULESCU, DUS CU MANDAT LA DNA! EL ESTE ACUZAT DE INSTIGARE LA CUMPĂRARE DE INFLUENȚĂ
Articolul următorSENATORUL EUGEN PÎRVULESCU – ADUS LA DIRECŢIA NAŢIONALĂ ANTICORUPŢIE