Noul patinoar din București, cu o capacitate de 800 de locuri, va fi inaugurat sâmbătă, 31 august, într-un eveniment sportiv deosebit.

Va fi primul meci de hochei pe gheață găzduit de București după 12 ani. Vechiul patinoar, ”Mihai Flamaropol”, aflat în apropierea Arenei Naționale, pe Bulevardul Basarabia, este în paragină, fiind inclus într-un proiect de reabilitare. Patinoarul cel nou este primul în ultimii 70 de ani ridicat în capitală şi, de fapt, singurul funcţional – scriu cei de la digisport.ro.

Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, a precizat marți, 27 august, că la inaugurare totul va fi bine pus la punct. ”Se fac ultimele retușuri pe esplanada din fața patinoarului Berceni Arena. Constructorii montează stâlpii de iluminat și sistemele de control al accesului în arenă, iar colegii de la Totul Verde montează rulourile de gazon și sistemele de aspersie, astfel încât sâmbătă, la ora meciului de deschidere a patinoarului, întreaga zonă să fie pusă la punct așa cum trebuie”, a anunțat Băluță, pe social media.

Costurile totale ale acestui patinoar se ridică la 10 milioane de euro. O caracteristică importantă a construcției este dată de diferența temperaturii resimțite la nivelul gheții și în tribune. Dacă sportivii vor evolua la o temperatură de 5-6 grade Celsius, în tribune vor fi resimțite temperaturi de aproximativ 15 grade. Gheața va rămâne constant la -5 grade Celsius, grație unor echipamente frigorifice.

Sursa: Realitatea de Arges

Articolul precedentVIDEO MINISTRUL AGRICULTURII ANUNŢĂ MAI MULTE MĂSURI PENTRU FERMIERII AFECTAŢI DE SECETĂ
Articolul următorPLATFORMA INFORMATICĂ A ASIGURĂRILOR SOCIALE DE SĂNĂTATE – INDISPONIBILĂ MIERCURI SEARA