Continuă analizele pentru românii din toată țara. Caravana România Suverană, alături de Spitalul mobil AUR a străbătut deja 15 județe din țară, iar acum se află de câteva zile în Oltenia. Sute de persoane au format cozi pentru analize gratuite și consultații medicale diferite. Pensionarii care trăiesc cu sume de nici 1.200 de lei pe lună au dat de veste din poartă în poartă că medicii au venit să îi consulte.
„Am ales cardiologia și oftalmologia. Nu-mi permit, dar, ce să fac, mamă, dacă suntem bătrâne și bolnave. Avem 11 milioane, vai de păcatele noastre, o pensie de te miri unde să o împarț cu amândouă mâinile în toate părțile”, spune o doamnă în vârstă.
„E excepțională cu atâtea aparaturi aici. Pentru noi e un serviciu foarte bun, mai cu seamă că soția are handicap. Își făcu analizele, pentru că, dacă mă duc cu ea la oraș, vă dați seama că tragem de ea în sus e valabil și folositor pentru toata lumea. Așa ceva e nemaipomenit, să-ți vină la poartă să faci analize medicale”, a spus și un bărbat, care venise cu soția sa la analize.
Pentru foarte mulți oameni din localitatea Fârtăţeşti, din Vâlcea, au trecut ani întregi de când au făcut ultimele analize. Caravana România Suverană și Spitalul Mobil AUR au venit în sprijinul oamenilor fără acces la servicii medicale cu aparatură medicală modernă pentru investigații amănunțite.
„Caravana AUR se află în a cincea zi în localitatea Fârtățești, o comună cu 1.500 de locuitori. Caravana este dotată cu un cabinet stomatologic, ecografic, de analize, EKG”, a explicat un voluntar al Caravanei.
Pentru că au fost mulțumiți de serviciile medicale, pensionarii au dat imediat de veste și au venit cu vecinii și alte cunoștințe.
Un medic din localitate spune că este „o idee foarte bună, decurge foarte bine, trebuie făcut mai des chestia asta. Mobilizare de oameni oameni care să vină să facă efectiv voluntariat.
Caravana România Suverană și Spitalul Mobil AUR tranzitează câte un județ pe săptămână unde staționează în fiecare zi în mai multe localități pentru a da o mână de ajutor oamenilor care nu au acces la servicii medicale.
Voluntarii spun că „zi de zi ne confruntăm cu probleme, cu oameni care nu au acces la sistemul medical gratuit.
Am aflat de la un prieten să vin să particip ca voluntar și să ajut această acțiune care mi se pare foarte deosebită și interesantă”.
Intrați pe site-ul caravanamedicala.ro și site-urile locale realitatea.net pentru a afla când această campanie, care își propune să facă România sănătoasă, ajunge lângă dumneavoastră.