Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a organizat ieri,o acțiune  punctuală, cu efective mărite,  în localitățile Popești Leordeni și Măgurele, cu precădere în satul Sintești din comuna Vidra.

Acțiunea s-a desfășurat în sistem integrat, astfel că peste 105 forțe de ordine, respectiv, 60 de polițiști de la structurile de ordine publică, rutieră, investigații, criminale, economic, arme și muniții, acțiuni speciale, împreună cu 14 reprezentanți ai  Gărzii de Mediu Ilfov, 12 jandarmi ilfoveni, 18 lucrători ai unei societăți de energie electrică, 2 lucrători de la I.S.C.T.R. și  reprezentanți ai Consiliului Județean Ilfov, au actionat pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, pentru prevenirea și combaterea infractiunilor ce aduc atingere mediului înconjurător, pentru depistarea și identificarea persoanelor care desfășoară activități ilegale de arderi de deșeuri,  pentru  depistarea persoanelor care conduc sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive, pentru combaterea infracțiunilor de evaziune fiscală, combaterea furturilor de energie electrică, pentru siguranța traficului rutier, și, nu în ultimul rând, pentru  pentru depistarea persoanelor urmărite la nivel național și internațional.

Totodată au fost verificate persoanele față de care au fost dispuse măsuri preventive, respectiv arestul la domiciliu, verificări la societăți comerciale, precum și verificări  la persoane fizice și juridice care comercializează și utilizează substanțe toxice și periculoase.

În funcție de rezultatul verificărilor, urmează să fie centralizate toate măsurile legale care se impun, ca urmare a nerespectării normelor legale în vigoare.

În cadrul acțiunii desfășurată în localitățile Vidra, Jilava și Măgurele au fost legitimate 193 de persoane, au fost controlate 167 de autovehicule, iar polițiștii de la arme, ordine publică și economic au verificat 15 societați comerciale.

9 locații au fost verificate împreună cu reprezentanții Gărzii de Mediu, iar 3 locații au fost verificate de polițiștii de la supravegheri judiciare.

În urma neregulilor constatate în cadrul acțiunii desfășurate, forțele de ordine au aplicat 82 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 102.615 lei, din care,  64 de sancțiuni au fost aplicate de către polițiștii rutieri și ordine publică conform O.U.G.195/2002, 2 sancțiuni conform O.U.G. 92/2021, 2 sancțiuni conform O.U.G. 195/2005 și 1 sancțiune conform Legii 212/2015 de către reprezentanții Gărzii de Mediu, 1 sancțiune  conform O.G. 43/1997 de polițiștii rutieri, 1 sancțiune conform  O.G. 4/1995 de către polițiștii de la arme, 3 sancțiuni la O.U.G. 28/1999 de către polițiștii de la economic și 8 sancțiuni conform Legii nr. 333/2003, de către polițiștii de ordine publică.

De asemenea, polițiștii de la arme au confiscat cantitatea de 30 kg substanțe expirate, polițiștii de la economic au confiscat suma de 180 lei, iar reprezentanții Gărzii de Mediu au confiscat cantitatea de 2 tone deșeuri neferoase.

Nu în ultimul rând, polițiștii au constatat 4 infracțiuni de furt energie electrică și au reținut 9 certificate de înmatriculare și 2 permise de conducere.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentPercheziții în București și Ilfov la societăţi care se ocupă cu reciclarea deșeurilor. Prejudiciul se ridică la aproape 80 de milioane de lei- VIDEO
Articolul următorGuvernul decide azi plafonarea preţului la 500 lei pentru un metru cub de lemn de foc