Refacerea infrastructurii rutiere, pe cei 11,7 km ai DJ 401 Berceni – Vidra, se apropie de final. 

Săptămâna trecută, au fost constatate câteva deficienţe, în special existenţa unor hidranţi în zona pistelor pentru biciclişti, iar Ștefan Rădulescu a cerut ca toate să fie remediate urgent. ”Pot să vă anunţ că, în funcţie de vreme, reabilitarea DJ 401 ar putea să fie gata la finalul lunii octombrie, conform graficului initial”, a precizat el.

Lucrări executate în cadrul proiectului sunt reabilitarea infrastructurii rutiere şi asfaltare în lungime de 11,7 km, lărgirea şoselei de la 6 m la 7 m, pe toată lungimea DJ 401, reabilitarea accesului din DJ 401 pe toate drumurile laterale cu care se intersectează, în lungime de 15 m, realizarea de trotuare şi piste pentru biciclişti în lungime totală de 23,28 km și a unor şanţuri din beton, podeţe şi sistem pentru preluarea apelor pluviale.

Este o investiţie majoră pentru localităţile din sudul Bucureştiului şi pentru ilfoveni. Valoarea totală a proiectului este de 50 de milioane de lei, la care se adaugă aproape 13 milioane de lei pentru iluminatul public şi pentru trecerea reţelei electrice şi a celor de comunicaţii în subteran. Este o lucrare de anvergură, care necesită un efort bugetar foarte mare. De aceea, Consiliul Judeţean Ilfov a contractat un împrumut pentru realizarea proiectului.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentIGSU: Pompierii vor verifica, din 3 în 3 ore, secțiile ATI
Articolul următorBilanț coronavirus 11 octombrie: 9.148 cazuri noi și 209 decese