Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității  Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean Mehedinți  efectuează, miercuri dimineață, 64 de  percheziții domiciliare, în județele Mehedinți, Dolj și Caraș- Severin, la persoane bănuite că ar fi generat false adeverințe de vaccinare anti-Covid. Anchetatorii spun că ar fi aproape 100 de beneficiari care ar fi primit asemenea documente, fără să fie vaccinați.

“Din cercetări a reieșit că, în perioada 15 mai – 25 iunie a.c., doi bărbați, din municipiul Drobeta-Turnu Severin, angajați ai unei instituții publice, ar fi accesat, fără drept, o aplicație informatică și ar fi modificat datele acesteia, prin suprascrierea documentelor de identificare ale unor persoane vaccinate împotriva Covid-19.

Astfel, pentru 96 de persoane, ar fi fost generate adeverințe de vaccinare false, care atestă, în mod nereal, că au fost imunizate împotriva Covid-19.

Vor fi puse în executare 66 de mandate de aducere, pentru audieri și propunerea măsurilor legale”, a transmis Inspectoratul General al Poliției Române.

Acțiunea se derulează sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți, în cauză fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic și uz de fals. Activitățile sunt desfășurate cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Mehedinți, precum și al jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Mehedinți și cu suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Articolul precedent10.000 de candidați s-au inscris la examenul pentru cele 1.500 de locuri de la școlile de agenți de poliție
Articolul următorTrenul metropolitan Bucureşti-Ilfov va putea fi folosit din 2024 de locuitorii din regiune