În ultimele 24 de ore, pompierii au intervenit în 56 localități din 17 județe pentru înlăturarea efectelor negative generate de ploile abundente și vântul puternic, anunță IGSU.

Județele afectate sunt: Alba, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Cluj, Călăraşi, Constanţa, Covasna, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Ialomiţa, Maramureş, Mureş, Prahova, Suceava şi Teleorman.

Potrivit unui comunicat de presă al IGSU transmis, duminică, agerpres, în cursul zilei de ieri şi pe timpul nopţii, salvatorii au acţionat în sprijinul populaţiei şi administraţiei publice locale pentru evacuarea apei din 238 case, 121 curţi, 63 beciuri/subsoluri, 3 anexe gospodăreşti, 4 obiective economice, 2 instituţii publice, 1 stradă. Totodată, din cauza vântului puternic, 52 copaci, 8 stâlpi de electricitate şi 3 acoperişuri au căzut pe carosabil şi a fost nevoie de intervenţia echipajelor de pompieri pentru degajarea acestora.

Situaţii deosebite au fost înregistrate în judeţele Bihor şi Mureş.

Pe raza localităţii Valea de Sus, judeţul Bihor, începând de ieri, colegii noştri intervin pentru căutarea unui copil în vârstă de 4 ani, luat de o viitură ca urmare a creşterii debitului pârâului Valea de Sus. La ora 01.30 căutările au fost întrerupte, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, însă în aceasta dimineaţa misiunea a fost reluată. Pentru eficienţa operaţiunilor de căutare, la faţa locului s-a deplasat şi elicopterul SMURD Arad. În urma cu puţin timp, copilul a fost recuperat, însă din nefericire acesta este decedat.

O altă situaţie care se putea solda cu victime s-a produs în localitatea Roua, judeţul Mureş, unde au fost salvate din calea viiturii 4 persoane (1 copil şi 3 adulţi). Persoanele nu au necesitat îngrijiri medicale.

De asemenea, din cauza fenomenelor de vreme rea, traficul rutier a fost temporar afectat pe 1 drum naţional ( DN 13 – BV ), 1 Drum Judeţean ( DJ 107P – CJ ) şi oprit pe 2 tronsoane de drum judeţean ( DJ 750 – AB şi DJ 135 – HR ) din cauza unei alunecări de teren şi aluviunilor de pe carosabil. Echipaje specializate au acţionat în teren pentru remedierea situaţiei în cel mai scurt timp şi reluarea traficului în condiţii de normalitate.

La acest moment, ca urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase sunt în desfăşurare intervenţii in judeţele Ialomiţa, Mureş şi Bihor.

Evoluţia dinamicii din teren rămâne sub atenta monitorizare a Centrului Operaţional National din IGSU, iar la nevoie, vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităţilor din zonele afectate.

Articolul precedent100% TU DECIZI! Călin Popescu Tăriceanu, omul pasionat de mașini, motociclete și neveste
Articolul următorCreștere semnificativă a cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus în România. Peste 300 de noi cazuri în ultimele 24 ore