Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că la nivel naţional, marţi, sunt disponibile 23 de paturi la terapie intensivă pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, în afara celor rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2.

Marţi, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, sunt 1.718 paturi ATI destinate pacienţilor COVID-19.

În Bucureşti sunt avizate 392 de paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19.

La nivel naţional, există o rezervă operaţională de 150 de paturi ATI destinate pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2, a precizat GCS. Acestea sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale.

Conform GCS, 1.681 de paturi ATI sunt ocupate în toată ţara.

La nivel naţional, la acest moment, sunt disponibile 23 de paturi libere de ATI: opt în Bucureşti, trei în judeţul Constanţa, două în judeţul Dâmboviţa, unul în judeţul Harghita, două în judeţul Suceava, două în judeţul Teleorman, patru în judeţul Tulcea, unul în judeţul Vaslui, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2.

Potrivit sursei citate, se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI, care vor fi disponibile în zilele următoare.

„Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2, pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare”, a transmis GCS.

Articolul precedentÎn București, autobuzele nu vor mai circula pe calea proprie a tramvaielor în perioada 27 decembrie – 27 martie
Articolul următorCNSU achiziționează dispozitive speciale pentru prevenirea șocului anafilactic în cazul vaccinării copiilor