Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov au intensificat verificările în sistem integrat cu efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor și Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, privind  respectarea normelor legale impuse în contextul situației actuale. 

Respectarea măsurilor de protecție sanitară și a celor privind distanțarea socială în toate zonele aglomerate au reprezentat obiectivul acțiunilor desfășurate, ieri, astfel că operatorii economici din centre comerciale, piețe, târguri, terase, ștranduri și cluburi în aer liber de pe raza administrativ-teritorială a județului Ilfov au fost controlați cu prioritate.  

Acțiunile au vizat inclusiv verificări în mijloacele de transport în comun, pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la respectarea normelor legale în vigoare.

În urma activităților desfășurate, la data de 13 septembrie a.c., peste 306 de forțe angrenate au verificat 143 de societăți comerciale de pe raza județului Ilfov.

Au fost aplicate 8 sancțiuni contravenţionale cu averetisment, din care o sancțiune contravențională conform L.12/1990, cu avertisment, 4 sancțiuni contravenționale conform H.G.537/2007, cu avertisment, 2 sancțiuni contravenționale conform L.307/2006, cu avertisment, o sancțiune contravențională conform O.G.2/2001, cu avertisment.  

În cadrul acțiunilor au avut loc și activități preventive de informare. Intervenţiile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților, pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus. Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentCovid-19. Comunicat Realitatea PLUS
Articolul următor100% TU DECIZI! Sorin Apostoliceanu, din PSD în PNL. Candidatul la Primăria Pitești, fără CV