14 protestatari dintre cei 18 reținuți ieri au fost arestați preventiv duminică dimineață. Este vorba despre manifestanți care au participat la protestele violente din Piața Unirii, din București, în noaptea de luni spre marți. Aceștia au fost ridicați în zorii zilei de sâmbătă de acasă, după ce au fost percheziționați de procurori și polițiști. Forțele de ordine au găsit mai multe probe, inclusiv materiale pirotehnice.

12 jandarmi au fost răniți, bănci și trei stații de autobuz în valoare de 32.000 de euro distruse în centrul Capitalei. Este bilanțul violențelor din noaptea de 29 spre 30 martie, când mai mulți protestatari au devenit agresivi. Imediat după incidente, au fost date 650 de amenzi în valoare de peste 400.000 de lei și au fost deschise opt dosare penale pentru distrugere, potrivit digi24.ro.

„Poliția Capitalei, sub coordonarea Parchetului a pus în aplicare 24 de mandate de percheziție domiciliară în BucureștiIlfov, Giurgiu și Prahova și a pus în aplicare și mai multe mandate de aducere într-o cauza privind infracțiunile din noaptea de 29 spre 30 din zona Piața Unirii”, a declarat Diana Sarca, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentBilanț coronavirus: 4.151 de cazuri noi și 97 de decese. Vezi situația pe fiecare județ
Articolul următorIlfov: Mai mulți agenți economici au luat amenzi pentru că nu au respectat carantinarea