Peste 1.000 de kg de articole pirotehnice, reprezentând artificii din clasele F 2, 3 și 4 au fost depistate de polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Ilfov și Direcției Arme Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IGPR.

La data de 23 decembrie a.c., în cadrul unui dosar penal privind sesizarea din oficiu pentru nerespectarea prevederilor legale la regimul materiilor explozive, polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Ilfov, în colaborare cu specialiști ai Direcției Arme Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IGPR, au efectuat sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, trei percheziții, la domiciliile unor persoane, bănuite de deținerea fără drept de articole pirotehnice și comercializarea acestora în mod illegal.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au descoperit peste 1.000 de kg de articole pirotehnice, deținute fără drept de doi bărbați din Ilfov.

Cantitatea de articole pirotehnice în valoare de aproximativ 46.000 de lei a fost ridicată de polițiști în vederea continuării cercetărilor.

Reamintim că la nivel național Poliția Română desfășoară în această perioadă acțiune „Foc de Artificii-2020”, pentru prevenirea oricăror evenimente negative, generate de nerespectarea legislației privind obiectele pirotehnice.

 

 

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentMiniștrii Guvernului Cîțu își preiau astăzi noile portofolii – care este programul
Articolul următorANALIZĂ | Evoluţia răspândirii COVID-19, în România, pe o pantă „vizibil descendentă”