Poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus, ieri, în aplicare, 10 mandate de percheziţie domiciliară în București și în județele Ilfov și Teleorman într-un dosar de evaziune fiscală și spălare a banilor.

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 5, Serviciul Acțiuni Speciale și Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman au desfășurat 10 percheziții în București și în județele Ilfov și Teleorman, 10 persoane implicate fiind conduse la audieri.

În urma cercetărilor efectuate a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada 2014-2015, reprezentanţii unor societăți comerciale din București și a județelor Ilfov și Giurgiu, ar fi înregistrat în contabilitate şi ulterior ar fi declarat la organele fiscale achiziţii fictive de bunuri în valoare de 4.000.000 de lei, de la o firmă de ,,tip fantomă’’.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 1.211.000 de lei, reprezentând Taxa pe Valoare Adăugată și impozitul pe profit, iar suma supusă procesului de spălare a banilor  este de aproximativ 4.000.000 de lei.

 

Articolul precedentPoliţiştii din Bucureşti, percheziţii în Teleorman, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani
Articolul următorAlerte meteo: cod galben de CANICULĂ, cod portocaliu de PLOI