La 15 august 2021, un grup de 40 copii de la Școala Gimnazială nr. 2 din Voluntari, însoțiți de șase cadre didactice (în frunte cu directorul Iuliana Arsene și coordonatorul Mariana Ioniță, au vizitat Centrul de Informare al României din Ismail. Agenda vizitei a inclus o întâlnire cu administratorul CIR Ismail, Natalia Ursu, și rectorul Universității Umaniste de Stat din Ismail, prof. dr. Yaroslav Kichuk, care i-a salutat cu afecţiune şi i-a asigurat că universitatea este deschisă pentru dialog și colaborare.

Oaspeții, îmbrăcați în port popular, au fost întâmpinați cu multă bucurie și căldură sufletească de către copiii de la Școala de Limba Română din cadrul CIR Ismail, care au vorbit în limba română și au legat noi prietenii.

Pe parcursul zilei, delegația a vizitat Catedrala „Acoperământul Maicii Domnului”, zona Dioramei (vechea moschee), Biserica Sf. Nicolae și Faleza din Ismail.

Copiii din România au donat cărți în limba română pentru copiii etnici români din comunitățile istorice din regiunea Odesa, iar cadrele didactice au oferit colaboratorilor CIR Ismail un cadou extraordinar, purtând un simbol national – Ia româneasca. – sursa: CIR Ismail

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentCod galben de caniculă
Articolul următorAu început lucrările la construirea unui sens giratoriu la Otopeni