Pe o proprietate privată din Ilfov, Protecția Animalelor a găsit 34 de câini și 47 de cai lăsați fără o fărâmă de mâncare. 81 de animale închise și lăsate să moară de foame.

În România secolului 21 încă există cazuri de cruzime fără margini la adresa animalelor. 8 cai erau deja morți, ceilalți mâncau pământ. Câinii nu aveau nici măcar apă, iar unul se zbătea între viață și moarte.

Hilde Tudora, Șef Departamentul pentru Protecția Animalelor, CJ Ilfov, a declarat: „După ce am preluat cei patru cai, mai aveam de preluat 35. Fundația, adăpostul de cai cu care noi aveam colaborare strict pe această chestiune nu mai avea locuri. A trebuit să căutăm disperați și să sunăm peste tot în țară, am trimis adrese oficiale să căutăm loc. Și încă există o chestie pe care vreau să o punctez.

În lege scrie așa: entitatea cu care eu am contract, eu – Consiliul Județean Ilfov, trebuie inclusiv să asigure transportul. Nicio fundație, nicio entitate, niciun centru de echitație nu are posibilitatea reală să transporte 35-39 de cai. Am cerut ajutorul jandarmeriei, prin adrese oficiale. A fost o situație de urgență și o situație limită, de forță majoră. Am cerut inclusiv schimbarea legislației și amendarea ei prin ordonanța de urgență.”

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentAtenție la ce cumpărați! Peste 7 tone de tutun, prelucrat în condiții insalubre, descoperite de polițiști
Articolul următorO nouă schimbare radicală a vremii. De la ger la temperaturi de primăvară