Stare de asediu la Washington, după ce mii de susținători ai lui Donald Trump au înconjurat clădirea Capitoliului, iar o parte chiar au pătrus înăuntru.

O femeie a fost rănită în timpul confruntărilor cu forțele de ordine și a fost evacuată pe targă.

Donald Trump le cere partizanilor săi să protesteze pașnic

Senatorii au fost evacuați, iar unii au relatat că s-au folosit gaze lacrimogene pentru a-i îndepărta pe protestatari.

 

Violențele, incitate de Trump, au loc în timp ce Congresul s-a întrunit pentru a valida victoria lui Biden, în condițiile în care nici majoritatea republicană nu mai are intenția și resurele să susțină acuazațiile nefondate ale lui Trump. 

Într-un discurs tipic, Trump a acuzat media că „este cea mai mare problemă pe care o avem. Fake news-urile și marile companii de tehnologia informației. I-am bătut acum patru ani, i-am luat prin surprindere. I-am bătut și acum și anul acesta au falsificat alegerile așa cum nu au fost falsificate niciodată. Nu vom renunța niciodată, nu vom valida acest furt.”

„Marșul pentru a salva America”, de la Washington, are loc în timp ce Congresul s-a întrunit pentru a certifica victoria lui Joe Biden la alegerile prezidențiale, potrivit The Guardian. După votul de miercuri, Biden va depune jurământul pe 20 ianuarie.

Trump și aliații săi nu au reușit să producă nicio dovadă a unei fraude pe scară largă la alegerile din noiembrie, iar republicanii care intenționează să obiecteze la certificarea victoriei lui Biden nu pot bloca consfințirea acesteia. Nici măcar fostul vicepreședinte Mike Pence nu se va opune votului care certifică, definitv, victoria lui Biden.

MAI MULTE DETALII PE realitatea.net 

 

Sursa: realitatea.net

Articolul precedentAnchetă a Consiliului Județean Ilfov la Centrul de plasament din Voluntari unde un minor a fost bătut
Articolul următorMarea Britanie ne trimite înapoi tâlharii