Este situație disperată în Mare Britanie. Mii de șoferi au rămas blocați din cauza noii tulpini de coronavirus și din cauza măsurilor haotice luate de francezi, care permit intrarea pe teritoriul lor doar în urma unui test PCR negativ. Șoferii spun că nu au cum să facă un astfel de test pentru că stau la cozi infernale pe autostradă. Nervoși din cauza haosului creat, oamenii s-au îmbrâncit cu polițiștii britanici, relatează Realitatea PLUS.

Incidentele între polițiști și șoferii de TIR au avut loc după ce francezii au decis să ceară teste PCR negative la frontieră nu mai vechi de 72 de ore. Oamenii spun că acest lucru este imposibil, mai ales că mulți dintre ei stau de duminică pe șosele.

„Este foarte deranjant pentru că acei oameni care sunt apți să treacă granița sunt blocați aici”, a afirmat un șofer de TIR. 

Sute de români se numără printre miile de șoferi și pasageri rămași pe loc de duminică la Dover, după ce Franța a interzis transportul de mărfuri și persoane dinspre Regat.

Autoritățile britanice au anunțat că vor trimite în Kent și Dover, unde sunt blocate mii de tiruri, echipe de testare rapidă, ajutate de militari. Situația românilor blocați în Europa este și în atenția autorităților de la București.

„A început deja testarea antigen. Se fac eforturi de către autoritățile britanice de a debloca acea masă de autovehicule care s-au strâns. Sperăm ca în curusl acestei zile cea mai mare parte să poată pleca spre Franța”, a afirmat ministrul de Externe, Bogdan Aurescu. 

Comisia Europeană a făcut apel la celelalte state care au suspendat transportul spre și înspre Marea Britanie să relaxeze măsurile pentru a debloca situația

Articolul precedentBilanț coronavirus 23 decembrie: 5.459 de cazuri noi și 130 de decese
Articolul următorVIDEO | Parlamentul s-a reunit pentru votul de învestire a GUVERNULUI. Florin Cîțu: ”NU am să înșel încrederea cu care voi fi învestit”