Un contrabandist din Ilfov a reușit să aducă sute de mii de țigări tocmai de la Suceva. Bărbatul a reușit să păcălească oamenii legii însă șiretlicul nu i-a mers până la capăt. Polițiștii l-au prins și l-au reținut imediat, înainte să distribuie pachetele contrafăcute. El a fost prins în județul Ilfov în timp de conducea o autoutilitară  ticsită cu țigări de contrabandă.

Pe 9 aprilie, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpat sub aspectul comiterii infracţiunilor de contrabandă şi fals în declaraţii.

Totodată, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Buftea a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu faţă de acesta pe o durată de 30 de zile.

Potrivit procurorilor, pe 8 aprilie, bprbatul a fost prins de polițiști într-o localitate din judeţul Ilfov. Oamenii legii au oprit în trafic o autoutilitară condusă de bărbat, în interiorul căreia au fost identificate 187.600 ţigarete cu timbru de acciză al Republicii Belarus. Marfa provenea din contrabandă, fiind astfel cauzat bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 120.000 lei, se arată într-un comunicat al Parchetului.

Inițial, șoferul le-a declarat poliţiştilor că se deplasează în interes de serviciu, respectiv pentru a livra două aparate de aer condiţionat. El a prezentat în acest sens o adeverinţă eliberată de către angajator. Documentul s-a dovedit a fi fals iar imediat mașina fost verificată.

Poliţiştii au descoperit că şoferul a încălcat obligaţiilor impuse de autorităţi, și a tranzitat ilegaln aproape tot teritoriul ţării, de la nord către sud.

Articolul precedentVârful epidemiei de coronavirus în România, estimat în a doua jumătate a lunii aprilie
Articolul următorCum ne putem plimba cu cei mici, unde puteți merge la pescuit și alte situații punctuale au fost clarificate de autorități