Ultimul bilanț al autorităților arată că un număr de 333 de persoane au fost descoperite cu coronavirus în ultimele 24 de ore. Numărul persoanelor infectae din țara noastră ajunge astfel la 6633 de cazuri, a informat Grupul de Comunicare Strategică. Dintre persoanele infectate, 914 au fost declarate vindecate şi externate până în prezent. Deasemenea, 231 de pacienți sunt în prezent la secțiile de terapie intensivă ale mai multor spitale care tratează COVID-19. Potrivit sursei citate, 318 persoane diagnosticate cu COVID-19 au murit.

Între timp, încă trei români infectaţi cu noul tip de coronavirus au murit în străinătate. Este vorba despre câte un pacient din Franţa, Marea Britanie şi Spania. Numărul deceselor în diaspora din cauza COVID-19 a ajuns astfel la 47.

Potrivit GCS, 703 de cetăţeni români au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu noul coronavirus: 420 în Italia, 196 în Spania, 21 în Franţa, 9 în Germania, 42 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în SUA, 2 în Austria, 2 în Belgia, 2 în Indonezia şi câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg şi Suedia.

De la debutul epidemiei şi până la acest moment, din cauza SARS-CoV-2 și-au pierdut viața 13 români în Italia, 11 în Franţa, 12 în Marea Britanie, 7 în Spania, 2 în Germania, unul în Belgia şi unul în Suedia.

Dintre cetăţenii români din diaspora confirmaţi cu noul coronavirus 11 au fost declaraţi vindecaţi: 7 în Franţa, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg şi unul în Tunisia, arată Grupul de Comunicare Strategică.

Articolul precedentCum ne putem plimba cu cei mici, unde puteți merge la pescuit și alte situații punctuale au fost clarificate de autorități
Articolul următorValentina Burdescu, președintele ONRC, anunță două proiecte majore cu impact în zona IT