De la 1 februarie 2022, vârstnicii care nu pot să ajungă la medic se pot programa pentru transport gratuit la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Buftea.

Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov: ”Este un proiect dedicat seniorilor. Mulți dintre ei amână vizita la doctor pentru că nu au cu ce să ajungă. Nu au mașină, sănătatea nu le permite să aștepte prin stații să ia autobuzul, mulți au rămas singuri și nu au pe cineva aproape să-i ducă la spital. Consiliul Județean Ilfov pune la dispoziție transport gratuit vârstnicilor care trebuie să ajungă la spital. În acest fel vor putea efectua investigațiile medicale care sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate, în baza trimiterii de la medicul de familie sau de la medicul specialist. Îmi doresc să încurajăm prevenția și, totodată, să le fim aproape seniorilor ilfoveni și să îi sprijinim cu tot ceea ce se poate”.

Programările pot fi făcute la numărul de telefon 0751.235.009, în intervalul 11.00 – 15.00.

Având în vedere faptul că în momentul de față Spitalul Județean Ilfov este spital suport Covid-19, deocamdată Spitalul de Obstetrică Ginecologie din Buftea poate prelua pacienți, urmând ca acest proiect să se extindă și la nivelul Spitalului Județean Ilfov, atunci când situația epidemiologică o va permite.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentAu fost depuse candidaturile pentru M6, secțiunea Tokyo – Aeroport Otopeni
Articolul următorBilanț coronavirus 1 februarie: 40.018 cazuri noi și 97 decese