Vârstnicii parohiilor din București și Ilfov se pot testa gratuit pentru depistarea cancerului colorectal.

Spitalul Militar Central și Patriarhia Română au încheiat un protocol de prevenție și detectare precoce a cancerului colorectal.

Cei care vor prezenta un risc crescut de a dezvolta cancer colorectal, conform evaluării făcute, vor fi luați în evidența specialiștilor Centrului regional de screening București-Ilfov, care funcționează în cadrul Spitalului Militar Central din Capitală (SUUMC). Vor beneficia de colonoscopie, o analiză care poate confirma un eventual diagnostic.

Proiectul își propune realizarea unei evaluări corecte și transparente a stării actuale de sănătate a populației din regiunea București-Ilfov cu vârsta cuprinsă între 50 și 74 de ani, în ceea ce privește leziunile colorectale precanceroase.

Proiectul se derulează până în decembrie 2023 și are ca obiectiv creșterea accesului la asistență medicală și servicii sociale de interes general, prin programe de prevenție, screening, diagnostic și tratament precoce al cancerului colorectal pentru peste 50.000 de persoane din regiunea București-Ilfov, dintre care minim 53% aparțin grupurilor vulnerabile.

Cancerul colorectal este a doua cauză de mortalitate din cadrul patologiilor oncologice.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentCăciulați. Un bărbat s-a spânzurat de bara transversală a plafonului mașinii
Articolul următorPrețul la carne și mezeluri s-ar putea dubla