Cele șase licee tehnologice din județul Ilfov au prezentat, în data de 11 martie, avantajele învățământului profesional și profesional dual, precum și cele mai relevante meserii în care se pot forma absolvenții de clasa a VIII-a, marcând Ziua Națională a Meseriilor și aducând în prim plan importanța unei calificări profesionale.

Evenimentele au fost variate și atractive: “Regal gastronomic – Expoziție cu produse realizate de elevi în laboratorul de gastronomie” la Liceul Tehnologic ”Barbu A. Știrbey”, Buftea; “Experiența mea/experiența noastră – prezentarea rezultatelor/experiențelor elevilor în cadrul practicii efectuate la agenții economici” la Liceul Tehnologic Pamfil Șeicaru, Ciorogârla; “Meseria – brățară de aur! Diseminarea activităților derulate în stagiile de pregătire practică Erasmus+ și la operatorii economici din țară.” La Liceul Tehnologic Cezar Nicolau, Brănești; “Meseriile de Tehnician Operator Roboți Industriali – formare și finalitate. Concurs de idei profesionale! Descrierea meseriei de tehnician operator roboti industriali” la Liceul Tehnologic ,,Doamna Chiajna’’; “Antreprenorul din școală – viitorul întreprinzător de succes” la Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” Voluntari și ”Meseria mea de viitor”, “Sera didactică” la Liceul Tehnologic ,,Vintilă Brătianu”, Dragomirești-Vale.

Evenimentele propuse s-au desfășurat în intervalul orar 9:00-15:00, cu participarea comună a reprezentanților agenților economici, ai comunității locale, ai părinților, elevi ai liceelor și elevi ai școlilor gimnaziale din localitate și așezările învecinate.

vânzare a produselor realizate de elevi în atelier sau la agenții economici vor fi direcționate pentru ajutorul și sprijinul copiilor refugiați din Ucraina pe raza teritorial-administrativă a județului Ilfov.

Pentru că dezvoltarea economică a Ilfovului depinde în mare măsură de educația și  formarea elevilor în cadrul disciplinelor tehnice, Inspectoratul Școlar Județean Ilfov și Consiliul Județean Ilfov și-au propus să într-un parteneriat solid comunitate locală – școală – operator economic și să prezinte perspectiva construirii unei cariere de succes pentru tinerii absolvenți.

În prezent, în județul Ilfov, în cele șase unități de învățământ, 736 elevi se pregătesc să devină mecanici auto, instalatori, ospătari, mozaicari-zugravi-ipsosari, recepționeri-distribuitori, lucrători în agricultură, electricieni sau tinichigii-vopsitori auto.

Alături de aceste specializări, printr-un efort conjugat al tuturor partenerilor interesați, tinerii vor putea opta și pentru alte calificări – electronist aparate și echipamente, operator mașini cu comandă numerică, operator chimist.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentA fost eliminată obligativitatea completării PLF-ului la intrarea în România
Articolul următorRĂZBOI Ucraina. ZIUA 18. 9 morți și 57 de răniți într-un atac al rușilor asupra unei baze militare. Rușii folosesc proiectile cu fosfor