Numărul copiilor dispăruți a crescut alarmant. Doar anul acesta au fost înregistrate aproape 6000 de sesizări, în România. Nici la nivel european situația nu este mai bună, relatează Realitatea PLUS.

Principalele motive pentru care copiii aleg să își părăsească familiile sunt neglijența și lipsa de supraveghere din partea părinților, precum și conflictele repetate din familie. Există, însă, și alte motive. Printre acestea se numără abuzurile asupra copiilor, fizice și/sau emoționale, dar și situațiile în care aceștia sunt lăsați în grija bunicilor sau a altor rude când părinții sunt plecați la muncă în străinătate.

Numărul copiillor care aleg să își părăsească familiile este într-o continuă creștere. Doar anul acesta, aproximativ 6000 de cazuri au fost raportate pe teritoriul României, cele mai multe dintre ele fiind înregistrate în rândul copiilor cu vârsta de peste 14 ani. Vorbim despre 4.263 de astfel de cazuri. 1.453 de cazuri s-au înregistrat în rândul celor cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani, în vreme ce 206 cazuri au fost raportate în rândul copiilor de până în 10 ani.

Nici la nivel european situația nu este mai îmbucurătoare. Anual, peste 200.000 de copii sunt raportați dispăruți pe teritoriul Europei.

Din cauza lipsei unei statistici oficiale, singurul raport la nivel european care curpinde date ale autorităților naționale este depășit și cuprinde statistici de peste 10 ani. 

Articolul precedentDecizie ISTORICĂ! Uniunea Europeană a aprobat certificatul digital COVID-19
Articolul următorBilanț coronavirus: 379 de cazuri noi și 52 de decese. Vezi situația pe fiecare județ