2.500 de bolnavi de cancer vor beneficia de un pachet de servicii medicale finanțat cu bani din bugetul PMB.

Doritorii trebuie să se înscrie, începând de pe 15 martie, pe un site dedicat iar criteriul de selecție este ordinea de înscriere.

Pachetul de servicii medicale are o valoare de 5.850 lei și include ședințe de kenoterapie, drenaj limfatic și consiliere psihologică. Unitățile sanitare care vor să se alăture proiectului se pot înrola până pe 9 martie.

Pentru pacienții care vor să beneficieze de proiect, aceștia pot să se înscrie, pe site-ul assmb.ro începând cu data de 15 martie, după ce obțin indicația de la medicul oncolog curant. Aceasta va trebui încărcată pe site, alături de alte date de identificare. Tot la înregistrare, pacientul va selecta unitatea sanitară afiliată unde alege să efectueze serviciile medicale recomandate de medicul oncolog.

În cazul instituțiilor sanitare, acestea trebuie să îndeplinească o serie de condiții generale, precum să facă dovada autorizației de funcționare, să aibă personal specializat etc. dar și o serie de condiții specifice pentru fiecare dintre serviciile oferite de acestea și acoperite de program. Termenul limită de depunere a dosarelor este până pe 9 martie. Pe 13 martie pot fi depuse contestațiile selecției, iar până pe 15 martie contractele cu unitățile selectate vor fi semnate.

Evaluarea dosarelor se va realiza pe principiul „Primul venit, primul servit”.

REGULAMENTUL PRIVIND IMPLEMENTAREA PROIECTULUI

Despre proiect

2.500 de pacienți bolnavi de cancer vor fi sprijiniți financiar de Primăria Municipiului București, conform unei hotărâri adoptate în ultima ședință de consiliu. Proiectul se va derula pe o perioadă de 2 ani, iar bugetul total este de 14.625.000 lei, ceea ce înseamnă că fiecare pacient va beneficia de până la 5.850 lei.

Proiectul ia în considerare și pacienții ce se află într-un stadiu avansat al bolii, acoperind și „îngrijirile specializate ce au menirea păstrării demnității, sprijinirii independenței, ameliorării simțurilor și asigurării confortului”. 

Fiecare pacient ce va beneficia de acest proiect are bugetat, conform îndrumărilor medicului oncolog curant:
  • 10 ședințe kinetoterapie  x 135 de lei/ședința;
  • 10 ședințe de drenaj limfatic manual x 170 de lei/ședința
  • 10 ședințe de consiliere psihologică (5 adresate pacientului și 5 pacientului împreună cu un aparținător)  x 250 de lei/ședința
  • O consultație de nutriție oncologică x 300 de lei/consultație

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentIlfov. Pasajul ce traversează Centura Capitalei va intra în reparații. Traficul de la A1 va fi îngreunat pe perioada lucrărilor
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET