Nu a fost depusă nicio contestație în termenul legal cu privire la comunicarea rezultatului licitației pentru proiectarea și execuția   Secţiunii 2 Tokyo- Aeroportul Henri Coandă a Magistralei M6 de la Băneasa la Otopeni, drept pentru care Metrorex poate începe procedurile pentru semnarea contractului cu câștigătorul desemnat de comisia de evaluare a ofertelor.

Secțiunea 2: Tokyo – Aeroport Henri Coandă are un traseu de 7,6 km și cuprinde 6 stații:
– Washington
– Paris
– Bruxelles
– Otopeni
– Ion I.C. Brătianu
– Aeroport Otopeni
Valoarea contractului este de 1,27 miliarde de lei, fără TVA, din fonduri externe nerambursabile, iar câștigătorul GÜLERMAK AĞIR SANAYI İNŞAAT VE TAAHHÜT A.Ş. are la dispoziție 48 de luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.
Vă reamintesc că în ședința de Guvern din 2 octombrie 2021 am deblocat proiectul Magistralei M6, iar la scurt timp a fost lansată licitaţia.
Pentru Secțiunea 1, care este cuprinsă între stația 1 Mai și Tokyo, etapa de proiectare a intrat în faza finală și încep pregătirile pentru execuția lucrărilor.
M6 este prima linie de transport public de mare capacitate, care face legătura între Nordul şi Sudul Bucureştiului, prima magistrală care leagădirect capitala de localităţile din Ilfov (Otopeni- Bucureşti- Jilava).

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentAlexandra Păcuraru | Nu vrem să îngropăm țara, vrem dreptate pentru morții fără vină!
Articolul următorBobby Păunescu: Congresul american încearcă să schimbe sistemul de vize Visa Waiver doar pentru România, ceea ce este de aplaudat