Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a oferit, miercuri, o nouă veste bună elevilor și profesorilor! Acesta a transmis că grădinițele și școlile se pot redeschide imediat ce rata de infectare din localitate coboară sub 3 la mie, fără să mai aștepte ziua de vineri.

Astfel, începând de ieri, Ministerul Educației va publica zilnic pe site rata de incidență pentru fiecare localitate. Astfel, trecerea de la sistemul online la cel cu prezență fizică nu mai este condiționată de raportarea la ziua de vineri a fiecărei săptămâni. Ziua de vineri a rămas ca zi de referință doar pentru rata de vaccinare a personalului din învățământ, criteriul valabil pentru localitățile în care rata de infectare este mai mare de 3 la mie.

„Conform Ordinului comun ME-MS nr. 5338/2021, cu modificările şi completările ulterioare, trecerea de la sistemul online la cel cu prezenţă fizică nu mai este condiţionată de raportarea la ziua de vineri a fiecărei săptămâni. Ziua de vineri a rămas ca zi de referinţă doar pentru rata de vaccinare a personalului din învăţământ, criteriu valabil pentru localităţile în care rata de infectare este mai mare de 3/1000. Totodată, fac din nou apel la respectarea tuturor regulilor de protectie sanitară în şcoli şi grădiniţe”, a transmis Cîmpeanu, potrivit digi24.ro.

 
Articolul precedentCulisele statului paralel | „Umbra” lui Coldea în Guvernul Ciucă – Interesul ascuns în numirea-surpriză de la Ministerul Economiei
Articolul următorLa Pasajul Domnești se lucrează la înălțime