Ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Direcția Anticorupție pentru Municipiul București și Județul Ilfov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au realizat, la data de 17.07.2020, în jurul orei 17,30, prinderea în flagrant a unei persoane, personal contractual în cadrul D.G.P.M.B. – Brigada Rutieră, în timp ce primea suma de 1000 lei, de la un bărbat pentru a face trafic de influență.

În schimbul banilor, persoana în cauză a promis că își va folosi influența pe care a pretins că o are asupra unor colegi de serviciu, pentru a-i determina să restituie permisul de conducere suspendat fără a mai susține testarea pentru reducerea perioadei de suspendare.

Față de cel în cauză s-a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, cercetările fiind continuate de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență.

La activitatea în cauză s-a beneficiat de sprijinul Serviciului Tehnic și Serviciului Operații din cadrul D.G.A. – Structura Centrală.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea unei măsuri preventive față de inculpat reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Articolul precedentCOVID-19: 681 de noi cazuri în România și 12 decese
Articolul următor100% TU DECIZI! Eugen Tomac, omul care nu face nimic fără să-l întrebe pe Traian Băsescu