S-a reluat activitatea pe toate șantierele pasajelor din jurul Capitalei.

Săptămâna trecută s-au reluat lucrările la pasajele Olteniței – Popești-Leodeni, Domnești și Berceni. ”Au fost aduse în șantier primele 400 de tone de tablier metalic și a început asamblarea acestuia la sol.

A început tensionarea antretoazelor la rampa de urcare dinspre Berceni. Până acum, au fost montate grinzile de beton pe 11 deschideri, aferente rampelor de urcare dinspre Berceni, coborâre și urcare spre/dinspre Glina.

Continuă cofrarea, armarea și turnarea radierelor și elevațiilor pilelor rampei de urcare-coborâre spre/dinspre București, precum și ale rampei de urcare-coborâre spre/dinspre Olteniței.

De asemenea, continuă devierea utilităților și realizarea canalizării pluviale aferente pasajului”, a anunțat pe 12 ianuarie a.c., Irinel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, reluarea activității la pasajul Olteniței – Popești-Leodeni.

Declarația a fost făcută la scurt timp după ce și pe șantierul pasajului de la Domnești se reluase activitatea suspendată de Sărbători. ”Început bun al lucrărilor, în anul în care va fi dat în trafic și acest pasaj”, spunea oficialul, referindu-se la șantierul de la pasajul Domnești, unde, de asemenea, a detaliat stadiul lucrărilor: “S-a finalizat armarea, iar astăzi (n.r. – începutul săptămânii trecute) se toarnă placa de suprabetonare a rampei de urcare dinspre București. Continuă realizarea grinzii de parapet de-a lungul rampei de urcare dinspre Chiajna. 

A început montarea predalelor la rampa de urcare/coborâre dinspre Domnești. Continuă realizarea suprastructurii la rampa de coborâre spre Bragadiru. Continuă montarea elementelor prefabricate la zidurile de sprijin la rampa de urcare dinspre Bragadiru și la rampa de urcare dinspre Chiajna și continuă relocarea rețelelor de utilități, precum și realizarea rețelei de canalizare pluvială și a rețelei de iluminat public”.

De asemenea, la începutul lunii decembrie 2021, potrivit anunțului secretarului de stat, tabilerul metalic al pasajului fusese finalizat. ”Structura metalică a întregului tablier are 2.275 tone și este compusă, în principal, din 316 lonjeroane, 142 de antretoaze și 24 de grinzi principale”, spunea Scrioșteanu.

Și, nu în ultimul rând, miercuri spre joi, în noaptea de 12/13 ianuarie 2022, Irinel Scrioșteanu prezenta, de la fața locului, de pe șantierul pasajului Berceni, cum se desfășoară lucrările reluate pe 5 ianuarie. ”Acum începe montarea segmentelor de cerc care au fost deja asamblate la sol. Acestea vor constitui tablierul metalic aferent inelului central. Lucrările se execută cu o macara de mare tonaj, cu capacitate de ridicare de 600 de tone.

Și vor continua și în următoarele nopți. Și acest pasaj va fi dat în trafic, în toamna acestui an”, anunța Scrioșeanu, care în luna decembrie 2021 făcea referire la ”numărătoarea inversă” a celor 10 luni de lucru care au mai rămas până la finalizarea întregii investiții. ”Până acum(n.r. – decembrie, anul trecut) au sosit în șantier 1.000 dintre cele 1.400 de tone de tablier metalic necesare realizării pasajului. Continuă asamblarea elementelor tablierului metalic la sol, iar până acum au fost finalizate 6 tronsoane.

A început armarea plăcii de supra-betonare la rampa de coborâre spre Popești-Leodeni. Au fost montate grinzile și la rampa de coborâre spre Jilava. Continuă montarea predalelor la rampa de urcare/coborâre dinspre Berceni. Continuă lucrările pentru realizarea ultimei rampe pe zona de Ilfov, respectiv rampa de urcare dinspre Popești-Leordeni.

Continuă forajul piloților la rampa de urcare/coborâre spre și dinspre București. Continuă lucrările la dublarea Centurii actuale a Bucureștiului, la 4 benzi, spre Jilava. Continuă devierea utilităților și lucrările la bazinul de retenție a apei pluviale în zona DJ 401”, detalia secretarul de stat în Ministerul Transporturilor.

 

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentCentură ocolitoare pentru orașul Buftea
Articolul următor53 de percheziții în Ilfov şi alte judeţe la persoane care au luat ilegal indemnizaţii pentru creşterea copilului